Posts Tagged ‘personal’

…amende tah…

tak best kan kalau result teruk… tambah2 lg kalau fail… tulah perasaan aku skang…

malas nak komen pasal result.. memang teruk… tak yah cakap laa…

entah laa… semenjak dua menjak nie… asyik bad mood jer.. mungkin tak nampak tp kesian kat sheq sebab selalu jadi mangsa
depressi aku nie… sorry sayang..
tp kadang2 aku bengang jugak ngn sheq nie… telefon tu betul2 masa tgh bz.. yelah memang bukan salah dia.. tp bila aku nak letak sebab emergency..
ada je idea dia nak drag perbualan… kadang2 kalau aku letak secara tergesa2 marah plak…
hish depressing betul…

ermm dah beberapa hari tak update blog… tak tahu la pasal ape.. banyak sebenarnye yg nak di post (cuntuhnye recipes aku yg dah berperam gambarnye tu)
tp entah laa.. takde mood nak tulis.. tak tahu laa bile nak tulis tuh…

skang nie nak bertwitter lak… terpengaruh dengan article by nikicheong kat the star last sunday.. perggh

hari yang indah…..

hari nie aku bangun awal..secara sendiri.. pukul 6.30am.. aku tahu walau aku tak tgk jam sebab 5 saat lepas aku bangun hp kakak aku berbunyi..dia set alarm kul 6.30am walau dia sendiri tak bangun….

aku pun bangun dan menuju ke bilik air depan utk amik wudhu’ dan solat subuh.. lepas aku solat subuh..aku pun sambung balik tidur…

pukul 7.30am kot.. ma pun kejutkan.. nak suh tutup gate dia nak g keje.. later aku pun rasa macam nak tidur lg.. nak mkan pg pun macam takde mood… so aku pun beredar ke bilik adik aku.. dan aku pun terlena atas katil nya…

kul 10.30am.. aku terjaga.. dan first port aku adelah ..DAPUR!! aku pun angkat tudung saji… mak oii.. sepinggan besar mee sanggul goreng menanti utk aku membahamnya… aku pun ape lg ceduklah mee tu dalam mangkuk dan makan..siap second helping agy wakakakka…

tak yah cakap.. memang sedap.. masakan mak sedara aku yg aku panggil ANJANG.. lepas makan mesti nak dessert… aku pun selongkar freezer dan kuarkan eskrem tripolitan (jagung, keladi,mangga) dan baham semangkuk.. yay kenyang…

pastu aku pun sambung laa aktiviti aku cam biasa.. blog hopping and everything… seketika kemudian hari menjejak tghari.. aku terbau sesuatu dr dapur.. oo kakak aku goreng nasi 😛 huhuu ngn cili yg super pedas + kangkung.. mak oii.. memang terliur… makan tghari yg disertai kunie (kakak aku), anjang + PAK NJANG..

seketika kemudian aku terfikir…..

ermm semalam gulai lemak cili api udang nenas, hr nie mee sanggul ngn nasi goreng..esok lak paknjang kata nak banje pizza.. last week mee kari .. uwaaaaa.. punah diet aku!!!

so moral of the story : CUTI ADALAH WAKTU ANDA NAK MAKAN SEDAP2.. LUPAKAN DIET ANDA!!

adoii sakit.. sakit …

hurm hari nie hari sabtu… adik takde g belajar motor 😛 yang ade ma, ayah ngn kunie… adeh…

td tangan aku kene minyak panas… adehh sakitnye Tuhan aje yg tahu… semuanya gara2 nak makan keropok lekor.. dah le kena minyak panas kene bebel pulak somemore dengan ma… tah pape

tp takpe lahh.. tu je nak cakap 😛 blwerrkkk..

creeps…oppsss..craps

wow…. look at this new home… nice isn’t it? yeah i know the colour is quite gloomy… but i do find the design is nice… quite a good change from the usual color that i usually use (pinks, reds)

yeah the semester break has stared (actually it has started last week) and i’ve been at home for 3 days.. no big changes at home… except for shaggy’s MIA.. dun see him since the day i got home..

ermmm piles of clothes waiting to be washed and folded… mum asked me to wash all the stuff that i brought home from the college… gagagga guess she do not trust the washing machines in the college 😆

currently i am assigned to build 2 blogs.. one for Mahallah and the other for kak g’s business… ermm.. guess i will be in front of my lovely compaq for hours 😛 hahahhaha nice excuse for chatting and facebooking.. wakakakka..

okay… have to pen-off now..got s’thing to do 😛

..10 things Alana’s crazy about..(at least for time being)

…my second post on wp…

hye alz… the blog is still under construction.. so could not put anything significant in the blog.. actually i’m still thinking whether to maintain 2 blogs : blogspot + wordpress.. or should i move the blogspot here in wordpress….

but i’m still exploring the wordpress.. ermm maybe i should maintain two blogs.. hahahha.. as the semester break is near so maybe i got a lot of free tyme!!

the trading blog (jual kanan jual kiri) is also under construction.. derrr i dunno when i can launch my project…

yay….. a wordpressie…

okay from now on.. i’m officially a wordpressie.. i wanna close my blogspot account and move to wordpress.. huhuhuhu .. so check it out dudes!!