hari yang indah…..

hari nie aku bangun awal..secara sendiri.. pukul 6.30am.. aku tahu walau aku tak tgk jam sebab 5 saat lepas aku bangun hp kakak aku berbunyi..dia set alarm kul 6.30am walau dia sendiri tak bangun….

aku pun bangun dan menuju ke bilik air depan utk amik wudhu’ dan solat subuh.. lepas aku solat subuh..aku pun sambung balik tidur…

pukul 7.30am kot.. ma pun kejutkan.. nak suh tutup gate dia nak g keje.. later aku pun rasa macam nak tidur lg.. nak mkan pg pun macam takde mood… so aku pun beredar ke bilik adik aku.. dan aku pun terlena atas katil nya…

kul 10.30am.. aku terjaga.. dan first port aku adelah ..DAPUR!! aku pun angkat tudung saji… mak oii.. sepinggan besar mee sanggul goreng menanti utk aku membahamnya… aku pun ape lg ceduklah mee tu dalam mangkuk dan makan..siap second helping agy wakakakka…

tak yah cakap.. memang sedap.. masakan mak sedara aku yg aku panggil ANJANG.. lepas makan mesti nak dessert… aku pun selongkar freezer dan kuarkan eskrem tripolitan (jagung, keladi,mangga) dan baham semangkuk.. yay kenyang…

pastu aku pun sambung laa aktiviti aku cam biasa.. blog hopping and everything… seketika kemudian hari menjejak tghari.. aku terbau sesuatu dr dapur.. oo kakak aku goreng nasi 😛 huhuu ngn cili yg super pedas + kangkung.. mak oii.. memang terliur… makan tghari yg disertai kunie (kakak aku), anjang + PAK NJANG..

seketika kemudian aku terfikir…..

ermm semalam gulai lemak cili api udang nenas, hr nie mee sanggul ngn nasi goreng..esok lak paknjang kata nak banje pizza.. last week mee kari .. uwaaaaa.. punah diet aku!!!

so moral of the story : CUTI ADALAH WAKTU ANDA NAK MAKAN SEDAP2.. LUPAKAN DIET ANDA!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: